ОСТАННІ НОВИНИ

На Костюшка завершено аварійно-рятувальні роботи

|

Завершено аварійно-рятувальні та першочергові аварійно-відновлювальні роботи на об’єктах, які зазнали руйнувань унаслідок вибуху житлового будинку у Львові. Про це повідомив начальник прес-служби ГУ МНС України у Львівській області Павло Василенко.

На місці події щодня працювало понад 70 фахівців-рятувальників МНС України. До робіт із розчищення завалів залучали курсантів Львівського університету безпеки життєдіяльності. Основним завданням рятувальників стало усунення загрози падіння пошкоджених вибухом стін та конструкцій міжповерхових перекриттів. Максимально задіювали не тільки ручний шанцевий інструмент, а й засоби малої механізації та спеціальне рятувальне обладнання – бензоріз, бензопили, гідравлічні подушки, переносні компресори, прожектори та відбійні молотки. Застосовували й гідравлічні штангові домкрати – для демонтажу цілих елементів стін та простінків, що загрожували падінням. Адже лише після усунення небезпеки подальших руйнувань та обвалів елементів будівлі роботи із демонтажу та відбудови будівлі могли розпочати комунальні служби міста та будівельні організації.

Окремо необхідно відзначити й ту допомогу, яку надало рятувальникам та медикам керівництво розташованих поблизу підприємств та установ. Люди приносили рятувальникам питну воду та гарячі напої. А керівництво ресторану «Пузата хата» організувало харчування для рятувальників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *