ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі Львова вибухнув житловий будинок. Один чоловік загинув, ще десять постраждало

|

Один чоловік загинув, ще десять осіб постраждало внаслідок вибуху у житловому будинку в центрі Львова.Потерпілих протягом кількох годин видобували з-під завалів. Загиблого чоловіка знайшли під руїнами посеред ночі. Внаслідок вибуху було зруйновано два поверхи триповерхового будинку. Частково пошкоджено також навколишні будинки. Попередня причина катастрофи – вибух побутового газу.

Вибух стався 7 лютого, о 16.10, в житловому будинку на вулиці Костюшка, 14. Прямо навпроти, за 10 метрів – навчальні аудиторії головного корпусу національного університету імені Івана Франка. У сусідньому будинку – популярний заклад громадського харчування, де постійно перебуває багато відвідувачів, як правило, студентів. Неподалік – головний корпус університету фізичної культури та обласне управління міністерства внутрішніх справ.

Вибух, що стався на другому поверсі триповерхового житлового будинку зруйнував його другий і третій поверхи. Вибухова хвиля була настільки сильною, що вибила вікна не лише в університетській будівлі навпроти, але й повністю знесла скляну вітрину в кафе «Чар-зілля», яке знаходиться за 300 метрів від місця події. На щастя, у кафе проводять ремонт і тому ніхто не постраждав.

Мешканці будинку стверджують, що перед вибухом було чути сильний запах газу. Вибух побутового газу досі залишається основною версією трагедії.

На місці події працювало до десяти пожежних машин та кілька бригад швидкої допомоги. Загалом із-під завалів будинку було витягнуто та госпіталізовано із травмами різної важкості десять осіб. Останню потерпілу рятувальники витягнули з-під завалів близько сьомої години вечора.

Одна з потерпілих перебуває у важкому стані (з опіками понад 50 відсотків шкіри) в опіковому центрі 8-ої лікарні. Інших постраждалих (в середньому та легкому стані) госпіталізували в лікарню швидкої медичної допомоги.

З будинку евакуйовано всіх мешканців. Для шести сімей потрібно буде підшукати тимчасове житло. За словами міського голови Львова Андрія Садового, цим займатиметься спеціальна комісія.

Збитки від вибуху в житловому будинку на вулиці Костюшка, 14, Андрій Садовий оцінив у 5 мільйонів гривень.

Створено спеціальний штаб, який буде розслідувати обставини вибуху та вирішуватиме, що робити з будинком у майбутньому. Керувати штабом будуть А.Садовий та заступник голови Львівської облдержадміністрації Валерій П’ятак.

У Галицькій адміністрації організовано штаб із відселення мешканців із постраждалих від вибуху квартир. Для відселення мешканців заброньовано номери у готелі «Турист».

Роботи у зруйнованому будинку триватимуть до ранку, повідомив журналістам начальник ГУМНС у Львівській області Сергій Дмитровський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *