ОСТАННІ НОВИНИ

Чотири акти про порушення склали під час рейду із виявлення нелегальних таксі

|

Під час сьогоднішнього відкритого рейду, що мав на меті виявити нелегальних таксистів та машини, не обладнані лічильниками, було складено 4 акти про порушення. 1 акт склав працівник управління у боротьбі з економічними злочинами УМВСУ у Львівській області, ще три – представники територіальної державної інспекції на автомобільному транспорті у Львівській області. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

За інформацією інспекції на автомобільному транспорті, під час кожної перевірки в середньому складають 12-15 актів. Штраф за те, що таксі працює без лічильника, становить 51 грн., а юридичним особам за курсування таксі без ліцензії доводиться сплачувати 1700 грн.


«До 1 лютого всі машини таксі у Львові повинні були обладнати лічильниками. Натомість таксометри встановлено у 1500 з 3 – 3,5 тис. автомобілів. Такі рейди змушують таксистів задуматися про законність своєї діяльності. Я сподіваюся, що за два місяці лічильники будуть в усіх машинах таксі», – зазначив голова Асоціації “Львівське таксі” Леонід Бойко.

Натомість начальник управління транспорту і зв’язку Микола Шкурган повідомив, що пасажири можуть поскаржитися у відділ захисту прав споживачів та міське управління транспорту і зв’язку, якщо диспетчерська служба скеровує до них машини таксі без лічильника та без наявності необхідних документів.

Нагадаємо, для врегулювання діяльності таксомоторних перевізників створено робочу групу. За результатами засідання робочої групи створено дві мобільні групи, які два-три рази в тиждень перевіряють роботу таксистів. До складу груп увійшли: інспектор територіальної державної інспекції на автомобільному транспорті, інспектор ДАІ, і, за згодою, представник управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради, член постійної комісії з питань інженерного господарства, транспорту та зв’язку, представник управління у боротьбі з економічними злочинами УМВС у Львівській області, представник профспілкової організації таксистів та представник Асоціації «Львівське таксі». Мобільна група працює вже шість місяців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *