ОСТАННІ НОВИНИ

Переможців першого міжнародного конкурсу просторового планування Сихова оголосять у суботу

|

Члени міжнародної архітектурно-містобудівної ради Львова та члени журі міжнародного відкритого конкурсу «Архітектурно-містобудівної концепції громадського центру житлового району Сихів у Львові» приїдуть у четвер до нашого міста. Судді міжнародного класу з Відня, Амстердама, Парижа, Вроцлава, Бялистока та Києва ознайомляться з просторовою організацією території та містобудівними проблемами Сихівського житлового масиву. Після цього будуть визначені переможці конкурсу. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Україна не має досвіду проведення таких конкурсів, тому нам довелося пройти довгий і важкий підготовчий етап. Тут ми першопрохідці. Потрібно було розсекретити топографічні карти, створити Інтернет-сторінку, залучити фахівців, до того ж не використовуючи бюджетних коштів. Успішне проведення цього конкурсу дасть можливість Україні презентувати свої конкурси на світових сайтах, що дозволить залучати широкі міжнародні архітектурні кола для підвищення рівня та якості архітектури та містобудування Львова. Водночас рамки реалізації конкурсних проектів збігатимуться з часом проведення у місті матчів «Євро-2012», – каже начальник управління архітектури Юрій Криворучко.

Загалом на конкурс подали заявки 22 організації, і 10 з них прислали свої проекти.


Нагадаємо, 11 травня 2007 року виконавчий комітет прийняв рішення про організацію міжнародного відкритого міжнародного містобудівного конкурсу з розробки архітектурної містобудівної концепції громадського центру житлового району Сихів у місті Львові, й у середині травня було оголошено конкурс.

26 жовтня 2006 року відомі архітектори, що входять до міжнародної архітектурно-містобудівної експертної ради, відвідали Львів і, зокрема, оглянули Сихів, щоб відстежити основні критерії і оцінки конкурсу.

Мета конкурсу полягає в отриманні кращої концепції розвитку громадського центру житлового району “Сихів“ у Львові з погляду його просторової, функціональної, естетичної, ландшафтної, технічної та експлуатаційної організації, а також закінчення архітектурного-містобудівного формування цієї найважливішої громадської частини Сихова.

Для проектування громадського центру виділена територія в центрі Сихова загальною площею близько 35 га, що включає на сході транзитну магістраль проспекту Червоної Калини, на півночі і півдні – вулиці Хоткевича і М.Скрипника, на заході – долину річки Зубра. Конкурсна територія розміщена на віддалі 2,5-3 км від майбутнього спортивного центру для проведення чемпіонату Європи з футболу у 2012 році.

Функціональною структурою громадського центру передбачено зону адміністративно-ділового комплексу, торгово-побутову, лікувально-оздоровчу, культурно-просвітницьку, дозвілля, спорту і розваг. У програмі конкурсу враховано реальні пропозиції сихівчан за результатами соціологічного дослідження серед мешканців цього мікрорайону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *