ОСТАННІ НОВИНИ

Міносвіти скорочує кількість випускних іспитів

|

Міністерство освіти України пропонує зменшити кількість випускних іспитів в 11 класі з п’яти до чотирьох, аби розвантажити випускників загальноосвітніх закладів. Як повідомляє прес-служба Міносвіти, зокрема, передбачається обов’язкова державна підсумкова атестація випускників з української мови, історії України, математики (крім класів філологічного, суспільно-гуманітарного, художньо-естетичного та спортивного напрямів) та одного з предметів інваріантної складової навчального плану за вибором учнів.

У навчальних закладах з профільним навчанням можуть проводити атестацію з предмета за вибором відповідно до профільної підготовки. У навчальних закладах з мовами навчання національних меншин предметом за вибором може бути мова навчання.

Випускникам навчальних закладів системи загальної середньої освіти в разі їхнього бажання як атестацію можуть зарахувати результати зовнішнього незалежного оцінювання.

Окрім цього, задля унеможливлення маніпуляцій річними оцінками й балами за атестацію та підвищення ролі річної оцінки пропонують скасувати підсумкову оцінку. У додаток до свідоцтва про базову загальну середню освіту та атестат про повну загальну середню освіту на підставі семестрових виставлятимуть річні оцінки. Бали за атестацію виставлятимуть окремо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *