ОСТАННІ НОВИНИ

ДАІ ініціює збільшення розмірів штрафів

|

Міністерство внутрішніх справ ініціює низку змін до законодавства для покращення безпеки дорожнього руху. Про це під час прес-конференції повідомив начальник Департаменту ДАІ МВС України Сергій Коломієць. За його словами, відповідно до ініційованих змін збільшуються розміри штрафів за порушення у сфері безпеки дорожнього руху. Зокрема, в середньому штраф за правопорушення становитиме 85-100 гривень.

Значно підвищується відповідальність за вчинення грубих порушень правил дорожнього руху. Зокрема, штраф за проїзд на червоний сигнал світлофора становитиме 170 гривень, а за керування у нетверезому стані – 1360-1700 гривень, або позбавлення права керування на термін від 1 до 2 років.

Сергій Коломієць наголосив, що МВС також ініціює впровадження і використання приладів автоматичної фотофіксації правопорушень для формування повноцінної доказової бази порушень правил дорожнього руху.

Також, за словами Сергія Коломійця, запроваджують механізм контролю за систематичне порушення правил дорожнього руху шляхом нарахування штрафних балів, які нараховуватимуть у порядку, встановленому Кодексом України про адміністративні правопорушення.

За його словами, якщо протягом року від дня вчинення правопорушення сума нарахованих штрафних балів дорівнює 30, особу, за рішенням суду, позбавляють права керувати транспортним засобом. Облік нарахованих штрафних балів здійснюватимуть за допомогою спеціальної автоматизованої системи, яку має створити ДАІ. На початковому етапі облік забезпечуватимуть за допомогою талонів до посвідчення водія.

Крім цього, за словами Сергія Коломійця, з метою спрощення порядку розгляду адміністративних матеріалів за фактами порушень правил пропонують надати повноваження щодо прийняття рішення про накладення адміністративних штрафів працівникам ДАІ на місці вчинення правопорушення. У разі незгоди правопорушника з рішенням працівника ДАІ матеріали скеровують до суду.

Штраф сплачуватимуть до банківських установ, працівник ДАІ лише прийматиме рішення про його стягнення, передає УНІАН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *