ОСТАННІ НОВИНИ

Відомий дипломат з Ватикану завітає до Львова та прочитає лекцію “Мир і війна в сучасному світі: виклики для Церкви”

|

Досвідчений ватиканський дипломат, голова Папської ради “Справедливість і Мир” Кардинал Ренато Раффаеле Мартіно прочитає 4 лютого лекцію “Мир і війна в сучасному світі: виклики для Церкви” в Українському католицькому університеті. Про це повідомляє відділ інформації та зовнішніх зв’язків Українського католицького університету.

Цього ж дня у конференц-залі Львівської архієпархії УГКЦ його еміненція Кардинал Мартіно проведе зустріч із представниками соціально орієнтованих організацій, на якій поділиться своїми міркуваннями щодо справи утвердження миру і нашої особистої суспільної відповідальності.

Варто зазначити, що кардинал Мартіно має значний дипломатичний та миротворчий досвід – протягом 20 років він був постійним спостерігачем Святого Престолу при ООН. Відомі також його радикальні переконання щодо війни та насильства, зокрема, кардинал публічно засудив страту Саддама Хусейна, зазначивши, що смертна кара – це завжди неприродна смерть, яку навіть держава не може застосовувати.

Візит відомого ватиканського дипломата відбудеться 3-6 лютого, його еміненція побуває у Львові та Києві, зустрінеться з представниками уряду, православними й католицькими ієрархами. Головна мета його візиту в Україну – представлення українського перекладу Компендіуму соціальної доктрини Католицької церкви, яке відбудеться 5 лютого в Києво-Могилянській академії (Компендіум – концентрований довідник соціального навчання Церкви.)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *