ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра подорожчає горілка?

|

У січні міцний алкоголь деяких українських виробників уже подорожчав, інші планують підвищити ціни з лютого. Очікується, що горілка подорожчає на 1-1,5 грн. у середньому ціновому сегменті. При цьому в низькому ціновому сегменті подорожчання буде незначним, а преміальний сегмент ріст цін може не торкнутися зовсім.

Такий прогноз ЛІГАБізнесІнформ висловив директор Союзу оптовиків і виробників алкоголю й тютюну (СОВАТ) Володимир Демчак.

Згідно даним СОВАТ, мінімальна вартість однієї пляшки горілки 0,5 л (та ціна, за якої можна зробити й з найменшими надбавками продати) в 2008 році перевищить 12 грн. За словами Демчака, у січні деякі компанії вже підвищили ціни, а деяких – понизили.

“Я знаю, що багато компаній не поспішають із реалізацією продукції за новими цінами й пропонують свої нові прайсы дистрибуторам і роздробу з 1 лютого”, – відзначив глава Союзу, уточнивши, що зниження ціни порозумівається, найчастіше, простоєм товару на полку, що змушує виробника скидати ціну.

Нагадаємо, відповідно до Державного бюджету на 2008 рік акциз на етиловий спирт, спиртні напої, отримані шляхом перегонки, лікери й інші напої, що містять спирт, збільшений до 21,5 грн. за літр 100-процентного спирту проти ставки 19 грн. за літр, що діяв в 2007 році.

На думку експертів, ріст цін на алкогольну продукцію в січні 2008 року, викликаний подорожчанням акцизів, – лише “перша ластівка”. Черговий виток цін, уважають вони, може викликати перегляд Держбюджету-2008, зокрема, ставок податкового збору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *