ОСТАННІ НОВИНИ

Наступного року Львів отримає гроші на розробку генплану з Держбюджету

|

У Держбюджеті на 2008 рік передбачено виділення до 50 млн грн для розробки генеральних планів розвитку міст-учасників фінальних матчів Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Про це сьогодні повідомив журналістам міністр регіонального розвитку і будівництва Василь Куйбіда, повідомляє proUA.

За його словами, цих коштів достатньо, щоб виконати всі роботи і дати старт містам і областям для підготовки до Євро-2012.

Міністр також відзначив, що іншим містам на розробку генпланів необхідно шукати кошти самостійно, але в 2009 році на ці цілі планується закласти кошти в держбюджеті.

У зв’язку з очікуваним фінансуванням заступник міністра регіонального розвитку і будівництва Ігор Соколов звернувся до директорів проектних інститутів з проханням «навести лад» в структурах, штатному розкладі інститутів, зайнятися впровадженням сучасних технологій, оскільки до розробки генпланів міст планується залучити як інститут «Гіпроград» (як основна методологічна база), так і регіональні інститути.

За словами директора інституту «Гіпроград» Юрія Білоконя, на сьогодні з міст-учасників Євро-2012 затверджені генеральні плани Дніпропетровська і Харкова, до травня-червня цього року планується закінчити розробку генпланів Донецька, Одеси, Києва і Львова.

За даними Мінрегіонбуду, в середньому щорічно обсяг фінансування планувальних робіт в Україні не перевищував 10-12 млн грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *