ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські шахраї видали пенсіонерці сертифікат на повернення вкладу в «Ощадбанку» за дві тисячі гривень

|

Трьох жителів Львівщини затримали у Долинському районі після того, як вони спробували одурити місцеву пенсіонерку, пообіцявши їй повернення всього вкладу в «Ощадбанку» СРСР. Про це повідомляє ДЗГ МВС України.

До помешкання одинокої жінки вранці зайшли двоє незнайомих осіб. Представившись працівниками районного відділу соціального забезпечення, повідомили, що господині мають повернути втрачені заощадження. Окрім того, пообіцяли їй, як пенсіонерці, пільгове придбання за півціни продуктів харчування. Задля цього вона повинна була сплатити 2 тисячі гривень.

Жінка завагалася, але все ж пристала на таку пропозицію. Хоча й треба було віддати виторг за дві продані цьогоріч корови, але й обіцяні 20 тисяч гривень «з книжки» шкода було втрачати. Зловмисники, наказавши бабці назавтра приїхати з документами до ощадбанку в райцентрі, на прощання ще й застерегли її бути уважною з грошима, бо ж, мовляв, час зараз непевний.

Випровадивши несподіваних гостей, бабуся почала уважніше придивлятися до документа, який їй залишили в обмін на гроші. До того ж, дуже вже не вірилося, що таку значну суму віддадуть відразу. Тож жіночка поспішила з «папером» до грамотніших сусідів. Яким же прикрим було розчарування, коли її запевнили, що компенсаційний сертифікат – недійсний, а зароблені тяжкою працею гривні вона власноруч віддала пройдисвітам.

Про неприємну оказію негайно телефоном повідомили в міліцію. Отримавши інформацію про шахрайство в одному з найвіддаленіших сіл району, правоохоронці вирушили навперейми зловмисникам. Про них було відомо лише, що їхатимуть у легковику блакитного кольору. Як розповів начальник Долинського райвідділу міліції Михайло Гресько, передусім на місце події скерували дільничного інспектора, який на той момент перебував неподалік села, а також наряд дорожньо-патрульної служби. Туди ж рушила й група з райвідділу.

Автомобіль вдалося затримати кілометрів за вісім від вказаного населеного пункту. У салоні блакитної «Таврії», окрім водія-таксиста, й справді були дві молоді жінки, одна з яких – циганської національності, та чоловік. У них працівники міліції виявили дві тисячі гривень, які півгодини тому їм віддала довірлива бабуся. Затримані спочатку заперечували скоєння цього злочину, але вилучені речові докази та впевнене упізнання їх потерпілою жінкою змусило визнати провину.

Усі троє – мешканці Львівщини, але, як з’ясувалося, в Долинський район навідувалися не вперше. У райвідділі вже зареєстровано кілька аналогічних шахрайств їхнього ж авторства. Щоразу жертвами шахраїв ставали люди похилого віку, що мешкають самі. Як і в цьому випадку, зловмисники вимінювали сертифікат на 2 мільйони ще українських карбованців, а то і його копію на тисячу гривень. Затриманий 30-річний львів’янин стверджує, що знайшов кілька таких папірців. Це, а також хто з трійці був ініціатором злочинних оборудок, ще належить з’ясувати слідству. Окрім того, наразі перевіряють причетність затриманих до аналогічних злочинів, вчинених на території інших районів Прикарпаття та сусідніх областей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *