ОСТАННІ НОВИНИ

Поляки майже вибрали додаткове приміщення для видачі віз

|

Польська сторона визначалися з приміщенням з-поміж 15 пропозицій для додаткового офісу консульського відділу Генконсульства Польщі у Львові, де мали б видавати візи громадянам України. Як передає прес-служба Львівської обласної ради, про це сьогодні під час зустрічі з головою облради Мирославом Сеником повідомив генконсул РП у Львові Вєслав Осуховскі.

Генеральний консул також повідомив, що комісія, яка приїжджала з Варшави на запрошення консульства, попередньо обрала один із варіантів і невдовзі має прийняти кінцеве рішення. Підготовка цього приміщення триватиме 1,5 місяці і коштуватиме для польської сторони 500 тисяч євро.

У приміщенні відкриють 15 віконечок для здачі заяв, збільшиться кількість консулів. До Львівської обласної ради польська сторона звернулася з проханням посприяти у створенні умов доступу до цього приміщення, про ремонт дороги. Керівництво ЛОР пообіцяло сприяти у цьому. Генеральний консул також повідомив, що консульство зараз працює над удосконаленням запису через інтернет.

Водночас він додав, що нещодавно зменшено кількість необхідних документів, котрі повинні подати громадяни для отримання візи, та збільшилася кількість заяв, які приймають щодня працівники консульства – від 800 до 1200 заяв.

Голова Львівської обласної ради під час зустрічі висловив стурбованість ситуацією, яка склалася з ускладненням перетину українсько-польського кордону, із сьогоднішніми подіями, і попросив генерального консула передати про це керівництву Республіки Польщі для виправлення ситуації.

Також Мирослав Сеник під час зустрічі піднімав питання про забезпечення переїзду через кордон українців, яких у 40-50 роках ХХ століття депортували з території Республіки Польща і просив генерального консула передати про це питання керівництву сусідньої держави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *