ОСТАННІ НОВИНИ

Польща обіцяє найближчим часом ліквідувати черги на кордоні з Україною

|

Польща заявляє про намір у найкоротший термін вирішити проблему великих черг на кордоні з Україною. Про це повідомили в посольстві України у Варшаві.

Відповідно до повідомлення, голова Митної служби Польщі Яцек Домінік на зустрічі з послом України Олександром Моциком 24 січня запевнив його в готовності польської влади вирішити цю проблему. «Уряд Польщі має політичну волю для вирішення цієї проблеми ы робить все можливе для стабілізації ситуації та ліквідації наслідків у максимально короткий термін», – сказали у прес-службі з посиланням на голову польської митниці.

Домінік, зокрема, повідомив про направлення додаткових співробітників на пункти пропуску на кордоні з Україною, у тому числі для залізничного транспорту.

Він також сказав про спільне з поліцією та прикордонною службою інформування водіїв вантажних автомобілів про можливість проходження митного контролю у відділах митниці усередині країни, що має сприяти більш швидкому перетину кордону з Україною.

Відповідно до повідомлення, Моцик зазначив необхідність забезпечення мінімальних санітарних умов для водіїв, які чекають у чергах на кордоні.

Голова польської митниці, у свою чергу, повідомив, що ця проблема вирішується разом з місцевою владою. Зокрема, за інформацією прес-служби, у місцях концентрації автомобілів облаштовуються додаткові стоянки, посилено патрулювання поліцією та організоване чергування швидкої допомоги.

Посол України також підкреслив необхідність підписання угоди про малий прикордонний рух і поновлення спільного митного та прикордонного контролю на польсько-українському кордоні.

Митна служба Польщі 24 січня закликала водіїв вантажних автомобілів проходити контроль у відділах митниці, розташованих усередині країни, у зв’язку з великими чергами на кордоні з Україною.

За даними польської Митниці, 24 січня на роботу вийшло близько 30-40% митників, а з 4 пунктів пропуску на кордоні з Україною, через які можна перевозити товари, вантажні автомобілі пропускали тільки на двох (через нестачу митників).

На двох працюючих пунктах пропуску в «Гребенному» та «Дорогуську» водії вантажівок для проїзду кордону чекали більше 32-35 годин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *