ОСТАННІ НОВИНИ

Пам’ятки архітектури Львова розтануть навесні

|

10 митців працюють зараз над створенням скульптур із величезних брил льоду біля Музею ідей. З ініціативи директора музею Олеся Дзиндри у Львові розпочавсясимпозіум крижаної пластикина тему «Сад танучих скульптур».

«У темі, яку ми запропонували скульпторам – «Сад танучих скульптур» – тривога за те, відбувається нині з пам’ятками архітектури. Це парафраз на реставраційно-патріотичні львівські мотиви. Кожен митець запропонує свої образи на цю тему, як він сприймає те, що у Львові нищать пам’ятки архітектури. Це буде, мабуть, ностальгійна мистецька пісня. А навесні скульптури танутимуть…», – розповів у коментарі «Львівському порталу» Олесь Дзиндра.

Скульптори працюють, попри несприятливу погоду. За словами Олеся Дзиндри, якщо буде потрібно, працюватимуть і вночі. Серед учасників фестивалю – митці зі Львова (Тарас Бенях, Петро Старух, Юрій Мисько та інші), а також із Запоріжжя і Києва.

Перший фестиваль у Галичині, як вдалося з’ясувати мистецтвознавцеві Олесю Нозі, відбувся в Галичині 1927 року. Олесь Дзиндра відновив цю традицію минулого року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *