ОСТАННІ НОВИНИ

Міська рада визнала незаконність своїх ухвал щодо ділянок на «Знесінні» - ГФЛ

|

На сьогоднішньому засіданні Господарського суду Львівської області представник ЛМР пан Роман Оліярник надав письмове підтвердження того, що Львівська міська рада визнає незаконність своїх ухвал № 612 від 01.03.2007 та № 1023 від 05.07.2007 р., повідомляє прес-служба Громадського форуму Львова. Цими ухвалами було надано в користування ТзОВ “Архібуд” земельну ділянку (3 гектари) в парку «Знесіння» за адресою: вул. Довбуша.

Своє рішення ЛМР аргументувала так.

По-перше, згідно з ухвалою ЛМР № 1113 від 21.06.2001 р., ця ділянка розташована в межах парку і земельні ділянки, які вивільняються в межах цієї території, повинні надавати у постійне користування регіональному ландшафтному парку «Знесіння». Оскаржувані прокурором ухвали суперечать цим вимогам.

По-друге, 7 червня 2006 року через протест прокурора було скасовано рішення виконкому ЛМР №139 “Про оформлення права державної власності на нежитлові будівлі та споруди майнового комплексу на вул. Довбуша,15”, що дає підстави не вважати власністю майно (залишки будівель військової частини), під яке виділяли землю.

По-третє, не було дотримано вимог ст. 5 Закону України “Про основи містобудування” щодо врахування громадських інтересів та законних інтересів користувачів прилеглих ділянок та вимог ст. 18 Закону України “Про планування та забудову територій”, щодо потреб територіальної громади.

Також у повідомленні зазначено, що сьогодні депутат ЛМР і член ГФЛ Теодор Дяків подав клопотання про участь у судовому процесі з окремими позовними вимогами.

Наступне судове засідання відбудеться 31 січня 2008 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *