ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський учений пропонує будувати екологічно чисті та оздоровлювальні будинки

|

Львівський учений Василь Баргійчук розпочав випуск екологічно чистих будівельних матеріалів, з яких можна за місяць змонтувати нормальний двоповерховий будинок з усіма інженерними комунікаціями. Про це він повідомив сьогодні під час підсумкової колегії управління Держдепартаменту з питань виконання покарань у Львівській області.

За його словами, виробництво цих будматеріалів нині на початковій стадії. Воно розпочалося у листопаді минулого року і базоване у львівській колонії №30. Поки що у процесі задіяно менше десяти осіб, але якщо цю технологію запустити на промисловому рівні, то щонайменше у процесі виробництва братимуть участь пів тисячі осіб.

В. Багрійчук каже, що технологія має кілька особливостей: для праці не потрібно дуже кваліфікованої робочої сили – основні навички людина здобуває за два дні. Тому цю технологію можна використовувати у виправних закладах.

Водночас вона має низку переваг – сировиною є відходи деревини і торф з природними в’яжучими компонентами. Це призводить до дешевизни матеріалу, а відтак і не надто великої вартості таких будівель. «За допомогою такої технології можна будувати справді соціальне житло для багатьох категорій людей», – сказав він.

За словами В. Багрійчука, зараз матеріали використовують для будівництва у Тернополі і попит на них зростає, тому треба думати про розширення виробничих площ. Він також провадить перемовини з міською владою Львова про те, щоби збудувати ціле містечко з таких матеріалів між Левандівкою та Білогорщею.

Міська рада підтримала цей проект, тривають пошуки інвестора. Попри це, біля Львова вже побудували котедж за цією технологією, а ще один розпочали будувати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *