ОСТАННІ НОВИНИ

Пікетувальників у Краковці переконують, що угоду про малий прикордонний рух підпишуть у лютому

|

Представники секретаріату Президента та прикордонної служби України зустрілися із пікетувальниками, які перекрили міжнародний пункт перетину Краківець. Про це повідомляє кореспондент «Львівського порталу» з місця події. Пікетувальники передали пакет вимог представникам державної влади, щоб спростити процес отримання візи та скасувати окремі пункти угоди, а також можливість отримувати багаторазові робочі візи.

За словами представника служби зовнішніх відносин секретаріату Президента Ігора Діра, кілька днів ведеться електронна робота із розгляду цієї проблеми, і найближчим часом українська сторона очікує підписання угоди про малий прикордонний рух з боку Польщі. Крім того, представник польського посольства в Україні сказав, що кілька годин тому поляки закінчили підготовку угоди і сьогодні-завтра вона вже буде скерована до Києва.

Також Ігор Дір повідомив, що невдовзі зустрінуться міністри закордонних справ Польщі та України. Очікується, що в лютому до України прибуде прем’єр-міністр Польщі і тоді угоду буде підписано. Документ передбачатиме наявність 50-кілометрової прикордонної зони, жителі якої матимуть спрощений в’ їзд до Польщі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *