ОСТАННІ НОВИНИ

ЛОДА вимагає від поляків швидкого підписання угоди про правила місцевого прикордонного руху

|

Львівська облдержадміністрація виступила із заявою, в якій висловила занепокоєння ситуацією на українсько-польському прикордонні внаслідок затягуванняз підписанням Угоди про правила місцевого прикордонного руху. Текст заяви ЛОДА подаємо повністю:

“Львівська обласна державна адміністрація занепокоєна ситуацією, що склалась навколо затягування процесу підписання українсько-польської Угоди про правила місцевого прикордонного руху, яка передбачатиме можливість спрощеного перетину кордону жителями прикордонних регіонів Львівщини. Згідно інформації Міністерства закордонних справ України, проект українсько-польської Угоди досі знаходиться на погодженні у відповідних міністерствах та відомствах Республіки Польща.

15 січня за участю голови облдержадміністрації Петра Олійника та голови обласної ради Мирослава Сеника буде проведено нараду у зв`язку із ситуацією, що склалася з перетином українсько-польського кордону громадянами України. В нараді також візьмуть участь генеральний консул Республіки Польща у м. Львові Вєслав Осуховські, представники митних та прикордонних служб, представник МЗС у Львівській області, правоохоронні та контролюючі органи.

Метою проведення наради є вивчення ситуації та підготовка звернення до Президента України, Верховної Ради України та МЗС України про негайну ратифікацію угоди про спрощення візового режиму для громадян України з країнами Шенгенської зони та прискорення підписання українсько-польської Угоди про правила місцевого прикордонного руху. На нараді також буде обговорено питання вироблення спільної позиції представницькими та виконавчими органами влади прикордонних до Республіки Польща областей України”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *