ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці Жовківщини заблокували митний перехід "Рава-Руська" для громадян Євросоюзу

|

Мешканці Жовківського району заблокували сьогодні, 12 січня автотрасу перед митним постом «Рава-Руська».О 11-й годині ранку тут зібралося понад півсотні осіб, однак учасники акції протесту продовжують прибувати. Пікетувальники пропускають через кордон громадян України, а мешканців держав Євросоюзу ні випускають, ні впускають. Про це повідомив власкор ЗІКу.

За словами учасника пікетування митного поста «Рава-Руська» Андрія Топчія, «учора ввечері жовківчани провели попереджувальне пікетування на знак протесту проти шенгенських віз, які неможливо одержати простому чоловікові, проти дискримінації українців з боку польських митників, які своїх пропускають миттєво і з будь-якою кількістю товару без черги, а українців мордують в «колєйках». Однак жоден представник районної чи обласної влади до нас не прибув. А знаємо, що в Яворові районна влада навіть нині скликала сесію з цього питання, аби затупитися за своїх земляків»

«Ми будемо стояти на дорозі доти, поки український уряд на міждержавному рівні не врегулює проблему порушення права громадян України перетинати кордон і подорожувати світом. Вимагаємо також спрощених умов для проїзду в Польщу для мешканців Жовківщини, яка є прикордонною зоною», – заявили власкору ЗІКу пікетники з-під митного поста «Рава-Руська».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *