ОСТАННІ НОВИНИ

Президент підготував новий тендерний закон

|

Президент Віктор Ющенко має намір передати парламенту законопроект щодо нового порядку проведення тендерної політики держави. Про це йшлося під час його зустрічі із Прем’єр-міністром Юлією Тимошенко і Головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком, повідомили «proUA»у прес-службі президента.

Згідно з повідомленням, цей законопроект готувався останні 5 місяців, і в ньому враховані пропозиції всіх рівнів державної влади, починаючи з місцевого.

Крім того, Ющенко вважає, що парламент має переглянути пакет законопроектів, що були прийняті Верховною Радою у той час, коли її робота була визнана неконституційною і нелегітимною.

Для уряду Президент визначив як ключові завдання щодо внесення збалансованих та узгоджених змін до державного бюджету на 2008 рік. «Уникнення всіх ризиків бюджетного процесу і економічних процесів для розвитку певних галузей економіки», – таку умову поставив Глава держави.

Президент переконаний, що допрацьований бюджет має відповідати спільним позиціям інституцій влади, і запропонував серйозно попрацювати над цим документом. У цьому контексті президент вказав на такий недолік бюджету-2008, як недостатнє фінансування потреб Збройних Сил. Також президент також поставив перед урядом завдання забезпечити фінансування заходів підготовки до Євро-2012.

Окремо Ющенко поставив вимогу закласти у бюджет 2008 року нову концепцію будівництва доступного житла. На думку Глави держави, зміни до бюджету також мають забезпечити реструктуризацію заборгованості з компенсацій податку на додану вартість підприємств різних форм власності.

Як спільне завдання для Кабінету міністрів, парламенту та Секретаріату Президента Ющенко поставив вступ України до Світової організації торгівлі в лютому цього року. При цьому Президент констатував, що наприкінці року країна досягла максимальної готовності до членства у СОТ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *