ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові розроблятимуть проект входження міста до ІІІ Європейського транспортного коридору

|

Національний університет Львівська політехніка розроблятиме проект входження нашого міста до ІІІ Європейського транспортного коридору розвитку Via Regia . Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції начальник управління архітектури

На розробку проекту «Львів у системі Європейських транспортних коридорів» виділено 160 тисяч євро. За словами Юрія Криворучка, роботу виконуватиме кафедра містобудування. Заплановано, що Львів відіграватиме вузлову роль у транспортному коридорі «Берлін-Київ». Однак потужні магістральні сполучення проходитимуть не через місто, а на відстані 30-40 кілометрів.

«Коридор, який проходить через Львів, сполучатиме важливі економічні центри всередині Євросоюзу і забезпечить доручення України до європейської комунікативної мережі, а також найважливіших політичних і економічних центрів», – повідомив Юрій Криворучко.

На сьогодні поблизу Львова проходять три транспортні європейські коридори – «Берлін-Київ», «Лісабон-Київ», «Північ-Південь» (або «Балтика-Чорне море»).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *