ОСТАННІ НОВИНИ

Львів будуватиме стадіон до Євро-2012 самостійно?

|

Міська влада вкотре напускає туману на один із найбільших проектів останнього часу – будівництва стадіону до Євро-2012. Бадьорі рапорти про максимально швидкий вибір інвестора, який будуватиме стадіон, та семимильні темпи підготовки раптом змінилися звичним для Львова болотом, у мутному багні якого хтось конче намагається наловити рибки у свою окрему сіточку.

Про мутні процеси довкола стадіону свідчить те, що конкурс на будівника стадіону дедалі більше стає процесом непрозорим, а громада має втішатися уривчастими й суперечливими повідомленнями від чиновників та депутатів. І парадокс полягає в тому, що на самій переправі дедалі впевненіше звучать голоси про те, що місто може самостійно збудувати стадіон, не віддаючи іноземним інвесторам майже 30 гектарів землі.

Таку думку, зокрема, висловлює депутат міської ради, член земельної комісії Володимир Гірняк. Він стверджує, що Львів може збудувати стадіон для проведення матчів чемпіонату Європи з футболу 2012 року самостійно, без залучення інвестора.

Переглянувши подані учасниками конкурсу документи, депутат стверджує, що їх не можна розглядати як ті структури, які реально зможуть побудувати стадіон, оскільки вони не надали конкурсній комісії всі необхідні документи – запевняє пан Гірняк.

Не проясняють ситуацію довкола будівництва стадіону і коментарі директора департаменту з підготовки до Євро-2012 Олега Засадного. Він, зокрема, з одного боку зазначає, що є прихильником проведення конкурсу із визначення інвестора для будівництва стадіону, а з іншого – заявляє, що місто працює не на інвестора, а на себе. А відтак Львів завжди може відмовитися від послуг інвесторів щодо будівництва стадіону, а для цього необхідно передбачити на 2008 рік кошти для будівництва стадіону з міського бюджету.

Водночас міський голова, як завжди бадьоро і впевнено, сказав журналістам, що інвестора визначать хоч сьогодні, якщо будуть документи. Хоча О. Засадний сказав, що сьогодні під час засідання комісії переможця, скоріш за все, не визначать. Відтак залишається чекати до Нового року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *