ОСТАННІ НОВИНИ

ОПОРА надалі вимагає від місцевої влади прозорості розроблення Генплану Львова

|

Громадянська мережа ОПОРА вимагає від міської влади використати міжнародний досвід та залучити громадськість до процесу розроблення Генерального плану Львова. Про це повідомив під час сьогоднішньої прес-конференції активіст ОПОРИ Олександр Неберикут.

Як повідомив О. Неберикут, ОПОРА неодноразово проводила публічні заходи з ДП ДІПМ “Містопроект” та з управлінням архітектури ЛМР, проте активної зацікавленості в прозорості розроблення Генплану та залучення громадськості з їхнього боку нема.

Також ОПОРА вимагає від органів місцевої влади, щоб вони використали міжнародний досвід з розроблення Генплану міста. Зокрема, використати успішний досвід таких міст, як Москва, Річмонд (штат Каліфорнія), Сідней та Дублін.

«За рік влада не ініціювала жодного заходу, тому ми хочемо показати чиновникам, яким чином успішні демократичні міста різних країн світу розробляють Генплан, а також, як там залучають громадськість до участі в проекті. Їх механізми допоможуть і нам у розробленні та лобіюванні цього проекту в міській раді, прозорості розроблення плану», – розповів Олександр Неберикут.

«Затвердження стратегії розвитку Львова заплановано на лютий 2008 року, але я впевнений, що його перенесуть на серпень того ж року, бо він не закінчений. Тому ми всіляко намагатимемося нав’язати міжнародний досвід і, відповідно, залучити громадськість до цього процесу», – додав О. Неберикут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *