ОСТАННІ НОВИНИ

Проблему щодо постачання електрики мешканцям Левандівки та Рясного врегульовано

|

25 грудня у Львівській облдержадміністрації відбулась нарада за участю керівництва ВАТ „Львівобленерго”, „Львівської залізниці”, представників обласної та міської влади Львова і управління МНС, повідомляє відділ корпоративних зв’язків ВАТ «Львівобленерго».

Під час наради учасники вирішили питання про недопущення припинення постачання електроенергії споживачам мікрорайонів Левандівка, Рясне та Рясне-1. Інші проблемні питання, зокрема питання збереження, технічного обслуговування та балансової належності енергетичного обладнання тягової підстанції ПС „Клепарів”, яке раніше належало „Електрону”, будуть розглянуті найближчим часом.

Нагадаємо, що ДГТО „Львівська залізниця” попередила ВАТ „Львівобленерго”, що вимкне на ПС „КлепарівТ” ЗРП та трансформатори, які раніше належали „Електрону”, оскільки обслуговування цього обладнання не проводиться і воно знаходиться в неналежному технічному стані. Саме з цієї підстанції здійснюється електропостачання споживачів мікрорайонів Левандівка, Рясне та Рясне-1.

На сьогодні склалась ситуація, за якої обладнання, що колись належало заводу „Електрон” і через яке здійснюється постачання електроенергії споживачам ВАТ „Львівобленерго”, опинилось в руках приватного підприємства. Це підприємство немає ніякого відношення до електропостачання згаданих споживачів, воно не зацікавлене в підтриманні цього обладнання в належному технічному стані та забезпеченні надійного постачання електричної енергії. Забезпечити електропостачання споживачів згаданих мікрорайонів без підстанції „Клепарів” наразі технічно неможливо. Для цього потрібно повністю реконструювати підстанцію Л-14 та прокласти близько 20 км кабельної лінії 6 кВ, а це — тривалий період часу і значні витрати в межах 30-40 млн. грн. Через трансформатори „Львівської залізниці” на ПС „КлепарівТ” забезпечити постачання електроенергії споживачам теж не має можливості, оскільки їхнє призначення це передача електроенергії лише для електропоїздів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *