ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівводоканал» освоїв кошти позики Світового банку

|

ЛКП «Львівводоканал» практично закінчив освоювати кошти позики Світового банку на поліпшення водопостачання міста. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор «Львівводоканалу» Мирослав Заплатинський. «Ми практично закінчили освоювати ці кошти за невеликими винятками» – сказав він.

За словами М.Заплатинського, беручи позику, місто не розраховувало облаштувати цілодобове водопостачання, а лише визначити стратегічні напрямки руху в майбутньому. «За розрахунками 1996 року для облаштування цілодобового водопостачання потрібно було 600-700 млн доларів, а кредит склав 24,25 млн доларів плюс 6 млн гранту від уряду Швеції» – сказав він.

За ці кошти підприємство проклало та ввело в дію 2,7 км мереж, проведено реконструкцію 9 насосних станцій з 27, змонтовано 89 ізолюючих засувок та регуляторів тиску, що дало створювати зони тиску у водопровідній мережі, а відтак збільшено подачу води в центральну частину Львова.

Крім того, проведено частину робіт на очисних спорудах, закуплено обладнання, інструмент та транспортні засоби для підприємства.

М.Заплатинський зауважив, що завдяки оновленню насосних станцій підприємство економить до 20 млн кВт год/год.

Проект «Водопостачання та каналізації міста Львова» реалізують з лютого 2003 року. Загальний бюджет проекту — 40,8 млн. USD, з них позика Світового банку — 24,25 млн. USD, грант Шведського уряду — 6 млн. USD, місцеві кошти — 10,55 млн. USD.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *