ОСТАННІ НОВИНИ

Наступного року 28 молодих сімей у Львові отримає житло за державним кредитуванням

|

28 молодих сімей зможуть наступного року отримати квартиру за програмою державного кредитування. Як повідомив під час сьогоднішньої прес-конференції директор фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Віктор Писаренко, відповідну програму із забезпечення молодих сімей житлом, активізації інвестиційної діяльності Львова у сфері житлового будівництва для молоді було прийнято 13 грудня під час засідання сесії Львівської міської ради.

Натомість, за словами того ж таки Віктора Писаренка, цього року планували забезпечити кредитуванням за кошти міського бюджету 22 молодих сім ’ ї , але прокредитували лише 13. До цього ж списку наступного року долучать ще 10-15 осіб, яким нададуть кредит на житло.

«Ми можемо звітувати про досить серйозний прорив у галузі забезпечення житлом молодих сімей на Львівщині, оскільки Львівська область займає перше місце серед регіонів України за кількістю коштів, які передбачили місцеві бюджети для кредитування молодіжного житлового будівництва. Цього року у бюджетах усіх рівнів було передбачено майже 8 мільйонів гривень», – зазначив В. Писаренко.

За словами Віктора Писаренка, об’єктивність видачі пільгових кредитів молодим сім’ям забезпечена механізмом відбору кандидатів за допомогою комп’ютерної рейтингової системи, яка визначає чергового позичальника на підставі затверджених Кабміном України чітких критеріїв. Зокрема перевага надається багатодітним молодим сім’ям, молодим вченим, молодим спортсменам, які мають найвищі досягнення на офіційних змаганнях, обдарованій молоді та соціально незахищеним молодим сім’ям.

Цією програмою також передбачено будівництво двох будинків у районі Левандівки та мікрорайоні Рясне-2, квартири в яких надаватимуться під молодіжне кредитування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *