ОСТАННІ НОВИНИ

Забудова львівських парків загрожує їх зникненням

|

Через самовільні забудови парків у Львові можуть зникнути паркові зони для відпочинку. Про це повідомив під час круглого столу директор Громадського форуму Львова Олег Мацех.

За його словами, самовільне будівництво у парках Львова на сьогоднішній день стало системною і складною проблемою для міста. Зокрема, це стосується парку «Знесіння», де триває забудова з боку вулиці Довбуша та Лісної.

«З’явилися постійні виклики та звернення від звичайних громадян і від директорів парків щодо проблем, з якими вони не можуть дати раду. Також були нарікання на депутатів, які, попри рішення суду, почали у парку «Знесіння» (вул. Лісна) будівництво, яке ніхто не може зупинити. Це явище стає загрозливим. Землі, якими користуватися для відпочинку могли всі львів’яни, на жаль, стають землями для обраних. Тому нам потрібно вдаватися до громадського контролю, щоб публічно привернути увагу до цієї проблеми», – вважає Олег Мацех.

«Проблеми виникають тому, що немає нормальної інвентаризації природного ресурсу міста, і ми не маємо комплексної чисто грошової економічної його оцінки. І в нас немає жодної уяви про вартість збитків для паркової території. В міській раді не взяли до уваги визначення меж цих парків, кожної паркової зони зокрема. Парки повинні бути чітко поділені на функційні зони, які служитимуть для відпочинку людей» – додав директор регіонального ландшафтного парку «Знесіння» Олесь Завадович.

На сьогоднішній день триває судовий процес навколо ділянки у парку «Знесіння», що на вулиці Довбуша,15. Наразі цією справою опікується прокуратура і вона розглядається в господарському суді.

Також критичною залишається ситуація зі Стрийським парком, посеред якого виріс банк та інші об’єкти, з Личаківським парком, де є проблема з великою кількістю кіосків, парком «Піскові озера» та з іншими парковими зонами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *