ОСТАННІ НОВИНИ

УНП запросило Путіна до Львова на Різдво

|

Лідер ЛОО УНП Богдан Козак запросив президента Росії Владіміра Путіна на Різдво до Львова, аби той зміг на власні очі переконатися в тому, як тут утискають росіян, передає прес-служба ЛОО УНП.

За його словами, свого часу УНП запрошувала на Різдвяні свята представників східних областей України і «тисячі українців з Харківщини, Донеччини, Луганщини приїжджали до нас на свята, щоб відчути український дух, вивчити традиції та переоцінити ставлення до «західняків».



«Тому Різдво – чудовий привід запросити наших сусідів до Львова і продемонструвати справжню галицьку гостинність. Було б чудово, якби одну з таких делегацій очолив Владімір Путін, який отримає унікальну можливість зустрітися зі своїми співвітчизниками, які потерпають від «переслідування та утисків», – сказав він.

На думку Б. Козака, якби російський президент завітав до Львова, то «побачив би книжкові полиці, переповнені російською літературою, насолодився б звучанням рідної йому музики в наших кафе та ресторанах, відвідав концерт прославлених російських поп-зірок, російський театр, школи, помолився б у російській православній церкві.

«Можливо тоді Президент Путін поспівчуває саме українцям, яким не вдається забезпечити гідний розвиток своєї мови, культури та книгодрукування. Ми ж у відповідь з радістю побуваємо в Росії, щоб побачити, які права має багатомільйонна українська громада у цій державі», – заявив Богдан Козак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *