ОСТАННІ НОВИНИ

Чиновники хочуть збільшити середню зарплату на Львівщині до 1340 грн.

|

Середню зарплату у Львівській області необхідно збільшити майже на 20% і довести до 1340 гривень. Про це сьогодні під час засідання колегії ЛОДА повідомив начальник головного управління економіки ЛОДА Михайло Лесів, представляючи проект програми соціального, економічного та культурного розвитку Львівщини на наступний рік.

За його словами, пріоритетними завданнями програми залишаються розвиток виробничої та соціально-гуманітарної сфер, регіональний розвиток, а також зовнішньоекономічна діяльність та розвиток міжнародної співпраці.

Виконання цих пріоритетів дозволить наступного року вивести середню зарплату на такий рівень і працевлаштувати понад 51 тисячу осіб, збільшити число малих підприємств до 18,7 тисяч, залучити майже 200 млн доларів США прямих іноземних інвестицій. Також це дасть можливість збільшити обсяги роздрібного товарообороту майже на 20% та податкові надходження до бюджету області на 6,1%, а до ДБ – на 1,8%.

Зі свого боку голова ЛОДА Петро Олійник зауважив, що ця програма повинна зробити виклик інфляції та зростанню цін на енергоносії. Він зауважив, що очікується, що газ коштуватиме 220-230 доларів за тисячу кубів, а через два роки очікується ще більше зростання ціни на газ – ледь не до 400 доларів за тисячу кубометрів. Тому в програмі велику увагу слід звернути на серйозні заходи з енергозбереження.

Відтак проект програми вирішили скерувати на доопрацювання, бо члени колегії висловили багато пропозицій для її поліпшення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *