ОСТАННІ НОВИНИ

Протягом року Ющенко помилував 79 засуджених мешканців Львівщини

|

Президент Віктор Ющенко підписав указ про помилування 100 засуджених, повідомили «proUA»у прес-службі Президента.

За інформацією Служби з питань помилування, зокрема 30 засуджених звільнено з місць позбавлення волі, 69 засудженим міру покарання скорочено, а 1 засудженого звільнено від додаткової міри покарання.

Загалом, у 2007 році до Президента надійшло 15355 клопотань, серед них 114 звернень народних депутатів України, про помилування 8363 засуджених. На особистому прийомі в Секретаріаті Президента працівники Служби з питань помилування прийняли 598 громадян.

За пропозицією Комісії при Президентові у питаннях помилування Глава держави помилував 962 засуджених. З них 618 – основну міру покарання скорочено, 344 засуджених від подальшого відбування основної або додаткових мір покарання звільнено.

Серед помилуваних 241 жінка та 721 чоловік, з яких 167 інвалідів та хворих, 81 багатодітних, 55 престарілих, 373 особи молодого віку, 7 ветеранів війни, 19 учасників ліквідації та постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС та інші.

Серед помилуваних 79 засуджених – з Львівської області.

У повідомленні зазначається, що при вирішенні питання про помилування засудженого Президентом України передусім враховувались ступінь тяжкості вчиненого злочину, строк відбутого покарання, особа засудженого, його поведінка і ставлення до праці до засудження та в установах виконання покарань, думка місцевих органів влади та громадськості про доцільність помилування тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *