ОСТАННІ НОВИНИ

Замість маршруток з’являться автобуси «експрес»

|

Депутати Львівської міської ради взялись за розв’язання транспортної проблеми у місті. На вчорашньому пленарному засіданні міські обранці взяли за основу ухвалу «Про впорядкування перевезень пасажирів автомобільним транспортом загального користування», повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

У документі запропоновані подальші кроки для впорядкування пасажирських перевезень. Зокрема, йдеться про покращення якості перевезень, запобігання аварійних ситуацій та порушення у сфері дорожнього руху. Також ухвала передбачає відкриття міських автобусних маршрутів, які працюватимуть в експрес-режимі. Тобто в годину пік кількість зупинок буде обмежена, що дозволить швидше добиратись до місця призначення.

За словами одного з розробників ухвали Івана Кардаша, важливим мотивом для її розроблення стала потреба приведення пасажирських перевезень у Львові у відповідність до чинного законодавства. «Адже сьогодні у Львові пасажирські автомобільні перевезення здійснюють переважно лише маршрутні таксі, а в звичайному режимі руху працюють лише 5 маршрутів у місті. У той час, згідно з законодавством, маршрутні таксі є лише додатковим видом пасажирських автоперевезень», – сказав Іван Кардаш.

Відтак, в ухвалі передбачено перевести у звичний режим руху частину маршрутних таксі, тобто посадка та висадка пасажирів проводитиметься у чітко фіксованих місцях (на зупинках), а рух таких автобусів відбуватиметься за графіком.

В ухвалі також передбачено розробку нової схеми зупинок, де враховуватимуть нормативи безпеки руху та зручність для львів’ян. Згідно з цією ухвалою, над схемою зупинок до 31 січня 2008 року працюватимуть департаменти містобудування та житлового господарства й інфраструктури.

Ухвала також передбачає створення приміських автостанцій на кожному напрямку виїзду з міста. Адже сьогодні у Львові частина приміських автобусів заїжджає у центральну частину міста, створюючи додаткове навантаження на його транспортну систему.

Згідно з ухвалою, усі зміни мають впровадити до 1 квітня 2008 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *