ОСТАННІ НОВИНИ

ЦДВР заперечує причетність батальйону "Нахтіґаль" до вбивств у Львові 1941 року

|

Центр досліджень визвольного руху Українського інституту національної пам’яті заперечує повідомлення про участь батальйону “Нахтіґаль” під керівництвом Романа Шухевича у масових вбивствах євреїв та польської інтелігенції в липні 1941 року. Про це йдеться у повідомленні Центру досліджень визвольного руху.

«Незважаючи на її цілковиту компрометацію, вона увійшла в канон радянської антинаціоналістичної риторики. Її й досі використовують несумлінні історики, виконуючи політичні замовлення”, – зазначено у повідомленні.

Якідетьсяв повідомленні, «легенда про участь цього батальйону була інструментом політичної гри, яку проводили органи держбезпеки СРСР проти Західної Німеччини та української еміграції» .

«Прикро, що до кампанії, спрямованої проти повернення правди про український визвольний рух 1920-1950-х років, залучають і закордонні установи, зокрема й такі солідні, як дослідницький інститут «Яд Вашем». Доречніше було б працівникам цього інституту спрямувати свої зусилля на відродження пам`яті про тих євреїв, які разом з українцями зі зброєю в руках боролися проти нацистського та сталінського тоталітарних режимів», – зазначає директор ЦДВР, представник Українського інституту національної пам’яті у Львівській області Володимир В’ятрович.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *