ОСТАННІ НОВИНИ

Поляки святкуватимуть вступ до Шенгенської зони на кордоні з Німеччиною

|

Посол Республіки Польща в Україні Яцек Ключковський переконаний, що із вступом Польщі до Шенгенської зони кількість відмов тим, хто хоче отримати візу, зросте.

За словами Яцека Ключковського, якщо раніше причини відмови були тільки технічні – неправильно заповнені анкети, то тепер працівники посольства повинні дізнаватися все про громадянина, який хоче отримати візу, а потім вирішувати, чи видавати її.

Яцек Ключковський зазначив, що обмеження спрямовані на людей, що були в конфлікті з законом. Водночас він наголосив, що обмеження не стосуватимуться діячів культурної сфери, членів неурядових організацій, науковців. «Ці люди матимуть можливість отримувати безкоштовні візи. Для культури, освіти, науки, родинних контактів – жодних перешкод не буде», – пообіцяв посол.

Яцек Ключковський також повідомив, що вступ Польщі до Шенгенської зони не вирішить проблеми черг на українсько-польських переходах. «Аби зменшилися черги, потрібно добудовувати переходи», – зазначив пан Ключковський.

Загалом же вступ Польщі до Шенгенської зони посол Республіки Польща в Україні прокоментував як величезне досягнення польського народу. «Відкрити наші кордони для країн Європейського Союзу – це для нас велике свято. Ми будемо святкувати його на кордоні з Німеччиною, Литвою, Чехією і Словаччиною. Це величезне досягнення польського народу», – сказав Яцек Ключковський.

Нагадаємо, шенгенські візи в польському посольстві видаватимуть з 21 грудня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *