ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко вітає голосування руками за Тимошенко

|

Президент Віктор Ющенко привітав ухвалені у Верховній Раді рішення, які мають на меті розблокувати роботу вищого законодавчого органу країни. Про це «proUA» повідомили у прес-службі глави держави.

На думку Ющенка, народні депутати після кількох раундів напружених консультацій накреслили цілком реальний план дій, який враховує позиції всіх політичних сил, представлених у парламенті. З огляду на це Глава держави сподівається, що затверджений порядок денний чергового пленарного засідання ВР буде виконаний.

Президент вважає виправданою зміну регламентної процедури обрання Прем’єр-міністра, зважаючи на те, що більшість заявила про збої в електронній системі голосування. «Відкрита, чітка демонстрація підтримки або несхвалення кандидатури Юлії Тимошенко на посаду керівника уряду дасть однозначний підсумок, який буде неможливо поставити під сумнів. Бездоганність обрання Прем’єр-міністра необхідна з усіх точок зору», – наголосив Ющенко.

Глава держави відзначив, що змінений порядок голосування за кандидатуру на посаду керівника уряду повністю відповідає демократичним нормам і жодним чином не порушує прав і прерогатив народних депутатів. Більше того, зазначає глава держави, схвалена процедура забезпечить безпосереднє волевиявлення, коли парламентарій особисто заявляє про своє рішення.

«Досвід розвинених демократій показує, що в критичних ситуаціях такий підхід дає можливість вийти з глухого кута протистояння чи несприйняття. У Верховній Раді шостого скликання, де запас голосів у створеної коаліції мінімальний, а ступінь недовіри між більшістю та меншістю максимальний, відкрите голосування зніме напругу і розвіє підозри. Вітчизняний парламентаризм одержить новий досвід подолання протиріч, адже все, що йде на користь суспільству та державі, має бути застосоване», – сказав Президент України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *