ОСТАННІ НОВИНИ

МЗС Росії згадала про антиросійські настрої на заході України

|

Міністерство закордонних справ Російської федерації висловлює стурбованість антиросійськими настроями в Україні. Про це йдеться в офіційній заяві російського МЗС, яка є у розпорядженні «proUA».

«Звертає на себе увагу, що радикальні націоналістичні сили в країні відчувають себе не тільки привільно і безкарно, але все більше активізують свої провокаційні дії», – мовиться в повідомленні.

Зокрема МЗС РФ наводить як приклади «акти вандалізму стосовно пам’ятників радянським воїнам-визволителям в західних областях України – у Червонограді, Дрогобичі, Львові, Івано-Франківську».

«Не знайдені і, схоже, взагалі не розшукуються винуватці численних нападів і підпалів Російського культурного центру в Львові і осквернення бюста О.С.Пушкіна. Влада з цього приводу відбувається лише порожніми обіцянками», – мовиться також у повідомленні.

Російська сторона розраховує, що «не тільки влада, але й інтелігенція України, ветерани і молодь скажуть своє вагоме слово. Пора дати відсіч подібним націоналістичним витівкам».

У той же час МЗС запевняє, що «в Росії неухильно продовжуватиметься курс на збереження і розвиток української культури, зміцнення гуманітарних зв’язків між двома братськими народами».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *