ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні обговорили новий проект Статуту Львова

|

Депутати Львівської міської ради, члени робочої групи з підготовки нового проекту статуту, представники громадських організацій та науковці ЛНУ ім. І. Франка обговорювали під час громадських слухань новий проект Статуту львівської територіальної громади.

Проект Статуту територіальної громади Львова, який підготувала громадська організація «Львівська обласна рада молодих вчених і спеціалістів», є початковим етапом Загальної програми забезпечення прав громадян, зокрема жителів Львова, у сфері місцевого самоврядування.

Як повідомив голова правління ГО «Львівська обласна рада молодих вчених та спеціалістів» Юліан Бек, проект повинен максимально забезпечити участь громадськості в управлінні справами громади. Він сприятиме прийняттю пропозицій від громадськості щодо механізмів реалізації права громади міста на самоврядування, опрацювання цих пропозицій та подання їх на затвердження засідання робочої групи Львівської міської ради.

Натомість, депутат ЛМР Юрій Кужелюк під час громадських слухань зазначив, що новий проект є недопрацьованим, оскільки в ньому не затверджено довгострокового терміну загальної структури Статуту. Тобто основну увагу потрібно приділити врегулюванню системи влади, щоб у разі зміни голови міста щоразу не змінювалася структура статуту. Зокрема, щоб цей документ був для практичного вжитку та для подальшого спадку наступним каденціям у владній системі міста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *