ОСТАННІ НОВИНИ

Поблизу Дрогобича запрацював новий газовий компресорний цех

|

Управління магістральних газопроводів «Львівтрансгаз» дочірньої компанії «Укртрансгаз» сьогодні ввело в експлуатацію новий компресорний цех на дотискаючій компресорній станції підземного сховища газу «Опари», повідомляє прес-служба ДК «Укртрансгаз».

Будівництво цеху здійснено власним коштом «Укртрансгазу». На нього витрачено 348 мільйонів гривень. За ці кошти встановлено чотири сучасні газоперекачувальні агрегати, які оснащено газотурбінними двигунами.

У відкритті цеху взяли участь голова Ради директорів ДК «Укртрансгаз» Ярослав Марчук, представники НАК «Нафтогаз України» та керівники області.

Введення в експлуатацію цього цеху дасть змогу значно покращити техніко-економічні показники роботи ПСГ та експлуатувати його з проектним об’ємом.

Опарське ПСГ, введене в експлуатацію у 1979 році, належить до Західного комплексу ПСГ України. Сховище розташоване в районі проходження важливих експортних магістральних газопроводів “Союз”, Уренгой-Помари-Ужгород, “Прогрес”, Івацевичі-Долина та є гарантом надійності транзиту природного газу в європейські країни. Активна ємність сховища – майже 2 млрд куб. м.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *