ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська залізниця перевиконала планові навантаження, але недоотримала планові прибутки

|

Львівська залізниця, за підсумками 11 місяців поточного року, виконала планові завдання з основних показників роботи. Зокрема, виконання навантаження склало 100,3 відсотка від запланованого. Натомість, незважаючи на ріст обсягів перевезень, внаслідок чого залізниця отримала додатково 11,3 мільйона гривень, план прибутків від перевезень не виконано. Про це повідомив прес-центр державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця».

Як повідомляє «Львівська залізниця», на заваді цьому стало несвоєчасне проведення індексації тарифів, передбаченої фінансовим планом. У фінансовому плані була передбачена індексація тарифів на вантажні перевезення поетапно, починаючи з лютого 2007 року, але фактично її розпочали проводити з травня 2007 року. У зв’язку з цим залізниця недоотримала понад 123 мільйони гривень.

Крім цього, у фінансовому плані Львівської залізниці на 2007 рік передбачалося зростання видатків на матеріально-технічне забезпечення у розмірі 14,4 відсотка. Однак фактичний ріст цін на матеріально-технічне забезпечення, за даними Державного комітету статистики України, значно перевищив запланований. Зростання цін призвело до додаткових витрат залізниці, які склали 180 мільйонів гривень. Відтак для ґарантування безпеки руху поїздів та задоволення потреб західних областей України у перевезеннях вантажів і пасажирів, залізниця змушена була додатково залучати обігові кошти банків.

Львівська залізниця за 11 місяців 2007 року сплатила до бюджетів і цільових фондів кошти на суму 924,7 мільйона гривень, що у порівнянні з минулим роком більше на 60,9 мільйонів гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *