ОСТАННІ НОВИНИ

40% львів’ян готові пересісти на велосипеди?

|

За результатами опитування 40% львів’ян готові пересісти на велосипеди. Такі результати соціологічного дослідження, що провели на замовлення Львівської міської ради, оприлюднила сьогодні під час прес-конференції доцент кафедри історії і теорії соціології Львівського національного університету ім. І. Франка Вікторія Середа.

За результатами соціологічного опитування, на велосипеди готові пересісти в основному люди молодого та середнього віку . Ідею створення велосипедних доріжок підтримують переважно жінки, а от більшість серед тих, хто готовий їздити на велосипедах – чоловіки.

Як показало опитування, люди котрі готові пересісти на велосипеди, це переважно керівники установ та підприємств, а також наймані працівники, які в такий спосіб хочуть добиратися до місця роботи.

Найбільше висловилися на підтримку створення велоінфраструктури мешканці Франківського та Залізничного районів Львова. Більшість львів’ян вважають, що велодоріжки потрібно створювати у центральній частині міста, а також на Сихові, вул. Городоцькій, проспекті Чорновола, вулицях Зеленій та Пасічній.

Опитування проводилося ГО «Суспільство прикордоння: історія і сучасність» у співпраці з викладачами та студентами кафедри історії та теорії соціології ЛНУ ім. .Івана Франка з 12 до 20 листопада 2007 року. Вибірка дослідження репрезентативна, загалом було опитано 800 респондентів від 18 років. Похибка вибірки в межах 5%, передає Zaxid. net.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *