ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці Левандівки та Рясного можуть залишитися без електропостачання

|

Мешканці частини мікрорайонів Левандівка, Рясне та Рясне-1, що отримують електроенергію з тягової підстанції «Клепарів» (що належить «Львівській залізниці») через трансформатори заводу «Електрон», можуть залишитися без електропостачання.

Така ситуація склалася в результаті зміни власника заводу «Електрон», оскільки обладнання, що колись належало заводу і через яке здійснюється постачання електроенергії споживачам ВАТ „Львівобленерго”, перейшло у власність приватного підприємства ТзОВ «Мастерхолд».

За повідомленням відділу корпоративних зв’язків «Львівобленерго», енергетикам та новому власнику трансформатора і ЗРП (ТзОВ „Мастерхолд”) не вдалося знайти спільну мову щодо оплати транзиту електроенергії через обладнання підстанції.

Зважаючи на таку ситуацію, ДГТО „Львівська залізниця” попередила ВАТ „Львівобленерго”, що з 17 грудня вимкне на ПС „Клепарів” ЗРП та трансформатори, які раніше належали „Електрону”, оскільки обслуговування цього обладнання не проводять і воно є в неналежному технічному стані. У свою чергу, «Львівобленерго» звернулося з листом до „Львівської залізниці”, у якому не дало своєї згоди на це вимкнення і попередило залізницю про наслідки відключення обладнання ПС „Клепарів”.

На сьогодні забезпечити електропостачання споживачів Левандівки та Рясного без підстанції „Клепарів” технічно неможливо – на це потрібен час і майже 40 мільйонів гривень.

ВАТ „Львівобленерго” звернулося до міської та обласної влади, а також до громадськості з проханням посприяти у вирішенні цієї проблеми. У листах, скерованих до голови Львівської ОДА Петра Олійника і міського голови Львова Андрія Садового, товариство ініціює зібрання наради за участю сторін, які задіяні в цій ситуації, для вирішення питання збереження, технічного обслуговування та балансової належності енергетичного обладнання, яке раніше належало „Електрону”, та розгляду перспективи електропостачання споживачів мікрорайонів Левандівка, Рясне та Рясне-1.

Слід зазначити, що з підстанції ”Клепарів” забезпечується електропостачання не тільки житлових будинків, а й низки промислових виробництв — „Полімер-Електрон”, „Львівський завод телевізійної техніки”, ДП „Контец”, ВАТ „Конвеєр”, „Автонавантажувач” .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *