ОСТАННІ НОВИНИ

Тарифи на фіксований зв`язок у 2008 році можуть зрости

|

З початку 2008 року тарифи на послуги фіксованого зв`язку у всіх містах України можуть подорожчати на 20%. Відповідну постанову розробляє Національна комісія з питань регулювання зв`язку. Про це повідомив член Національної комісії з питань регулювання зв`язку Володимир Олійник, пише газета «Коммерсантъ-Украина».

Так, вартість однієї хвилини розмови при дзвінках на міські номери збільшиться з 5,4 коп. до 6,48 коп., а місячна абонплата виросте з 19,58 грн. до 23,48 грн. Планується й збільшення вартості підключення до телефонної мережі: з 200 грн. до 240 грн. у районних центрах і містах з населенням менш 1 млн. чоловік, з 220 грн. до 264 грн. у містах з населенням 1-2 млн., і з 240 грн. до 288. грн. у Києві.

За словами Олійника, комісія вже попередньо затвердила проект постанови. “Документ повинен пройти затвердження в Антимонопольному комітеті й інших відомствах. Ми плануємо, що постанова буде прийнято Кабміном на початку наступного року”, – каже він.

За словами пана Олійника, причиною збільшення вартості послуг є недостатня рентабельність надання таких послуг. На думку ж експертів, підвищення тарифів пов`язане з витратами на побудову мережі мобільного зв`язку третього покоління.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *