ОСТАННІ НОВИНИ

Наступного року по Личакову курсуватиме електромобіль

|

Наступного року на Личаківському кладовищі з’явиться екскурсійний електромобіль. Як повідомив директор музею-заповідника «Личаківський цвинтар» Ігор Гавришкевич, цього року працівники музею займалися пошуками відповідної моделі електромобіля і зупинили свій вибір на польському виробникові, повідомляє прес-служба ЛМО Української Народної Партії.

«Виробника необхідного нам екскурсійного транспорту ми знайшли у Польщі. Відповідно знаємо його ціну. Тягач з одним вагончиком, розрахованим на 14 посадкових місць, коштує 100 тисяч гривень», – зазначив Ігор Гавришкевич.

За його словами, музей пропонуватиме, щоб кошти на придбання електромобіля були закладені в бюджеті Львова на 2008 рік. Утім, якщо у міста не знайдеться коштів, то «Личаківський цвинтар» готовий купити транспорт за власні кошти.

Ігор Гавришкевич також повідомив, що електромобіль курсуватиме головними алеями цвинтаря не раніше, аніж в другій половині наступного року. «Справу можуть затягнути непрості тендерні процедури. Вони триватимуть щонайменше до кінця літа», – додав Ігор Гавришкевич.

Також керівництво музею-заповідника «Личаківський цвинтар» у 2008 році планує упорядкувати місце захоронення хорунжої Українських cічових cтрільців Олени Степанів-Дашкевич. Зокрема, передбачена реконструкція алеї, яка веде до могили. Ще одну алею планують прокласти до поховання Січових стрільців, з’єднавши її з головним туристичним маршрутом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *