ОСТАННІ НОВИНИ

Польський сенатор обіцяє докластися до реставрації Вірменського собору

|

Учора з офіційним візитом у Львові перебував польський сенатор вірменського походження Лукаш Абгаровіч. Під час неофіційної частини візиту пан сенатор зустрівся з депутатом львівської міської ради вірменином Вардкесом Арзуманяном.

Зокрема, пан Абгаровіч висловив побажання оглянути весь комплекс Вірменського Собору у Львові. «Ми обійшли весь комплекс собору, показали скульптурну групу «Голгофа» та пояснили ситуацію з аварійним будинком, до якого кріпиться скульптура, – розповів Вардкес Арзуманян. – Пан сенатор побачив увесь об’єм робіт, який ще потрібен для реставрації собору. Але також він побачив і те, що вже зроблене польською стороною».

У підсумку Лукаш Абгаровіч заявив, що зробить все можливе, аби Вірменський Собор у Львові отримав все необхідне для остаточного відновлення, відтак, особисто патронуватиме це питання з польського боку. «Під час спілкування ми зійшлися на тому, що за час нашої каденції маємо досягнути однієї мети – відновити комплекс Вірменського Собору у Львові», – розповів Вардкес Арзуманян.

Крім того, Лукаш Абгаровіч висловив підтримку акції «Збережи минуле – врятуй майбутнє», перший етап якої відбувся у жовтні цього року. Тоді, нагадаємо, вірменська та українська молодіжні організації взялися за прибирання вірменських надгробних пам’ятників на Личаківському цвинтарі. Сенатор розповів, що його предки – львів’яни, похоронені на Личакові, відтак, він не просто має великі сентименти до Львова, але й вважає себе його частиною.

Лукаш Абгаровіч запросив Вардкеса Арзуманяна відвідати Польщу з візитом у відповідь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *