ОСТАННІ НОВИНИ

На розі вулиць Бандери та Чупринки встановлять пам’ятник Шухевичу

|

На розі вулиць Генерала Чупринки та Степана Бандери планують встановити пам’ятник Головному командирові Української Повстанської Армії Романові Шухевичу. Як повідомляє прес-центр Львівського обласного відділення Центру національного відродження ім. С. Бандери, в обласній адміністрації готують документи, необхідні для проведення конкурсу на найкращий проект пам’ятника.

За словами начальника управління архітектури департаменту містобудування Львівської міської ради Юрія Криворучка, ділянка на розі вулиць Генерала Чупринки – Бандери є дуже важливою з погляду містобудування, вона розташована на активному напрямі від головного залізничного вокзалу до центру міста. Тому багато туристів та гостей міста матимуть змогу побачити пам’ятник. Також Ю.Криворучко акцентує, що неподалік цієї ділянки знаходиться пам’ятник голові Проводу організації українських націоналістів – Степанові Бандері. Також неподалік розташований головний корпус Національного університету „Львівська політехніка”, де навчався генерал-хорунжий.

Крім того на засіданні оргкомітету зі встановлення пам’ятника Головному командирові української повстанської армії Романові Шухевичу, що відбулося вчора у Львівській обласній державній адміністрації, члени оргкомітету обговорили можливість заміни пам’ятника Романові Шухевичу у селищі Білогорща, де загинув генерал-хорунжий. На необхідності цього наголосив депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *