ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд Тимошенко майже готовий – у ньому, кажуть, є кілька львів’ян

|

Кандидатури до складу нового Кабінету міністрів України узгоджені на 90%. Про це в понеділок ввечері в інтерв’ю журналістам повідомила лідер фракції БЮТ, кандидат на посаду прем’єр-міністра Юлія Тимошенко, повідомляє УНІАН.

Тимошенко відзначила, що у вівторок передбачається о 10.00 голосування по кандидатурі прем’єр-міністра. Також, за словами Тимошенко, передбачається обрання всього складу уряду. «І дуже сподіваємося, що завтра буде затверджена і Програма діяльності уряду», – додала кандидат на посаду прем’єр-міністра. Крім того, повідомила Тимошенко, «Партія регіонів пообіцяла, що блокування з 10 години не буде».

За інформацією «Комерсант-Україна», на посаду першого віце-прем’єра Тимошенко має намір запропонувати кандидатуру свого давнього соратника Олександра Турчинова. Одним з віце-прем’єрів має стати Йосип Вінський.

За квотою НУНС на посаду віце-прем’єра з гуманітарних питань вирішено висунути кандидатуру першого заступника голови СП Івана Васюника. Крім того, під час переговорів у СП було вирішено віддати БЮТ з президентської квоти посаду віце-прем’єра з питань нацбезпеки і оборони в обмін на посаду міністра аграрної політики. Проте кого передбачається призначити міністром АПК, виданню вчора дізнатися не вдалося. За інформацією джерел в СП, це буде креатура голови Державного управління справами при президентові Ігоря Тарасюка. Іншою його креатурою повинен стати керівник медичної служби Держуправсправами Василь Князевич. Йому запропоновано очолити Міністерство охорони здоров’я.

Крім того, як відзначає видання, найбільш ймовірним кандидатом на посаду міністра регіонального розвитку та будівництва є Василь Куйбіда (зараз народний депутат НУНС), голови МНС – Володимир Шандра (голова Мінпромполітики в кабінетах Юлії Тимошенко та Юрія Єханурова), міністра культури та туризму – Святослав Вакарчук (народний депутат НУНС).

На посаду міністра праці та соціальної політики займе народний депутат фракції БЮТ Людмила Денисова.

За інформацією видання, міністром транспорту і зв’язку стане також представник БЮТ – Таріел Васадзе.

Крім того, як кандидати на посаду міністра юстиції, яка згідно з коаліційною угодою належить до квоти НУНС, розглядалося троє народних депутатів: глава юридичного департаменту НУНС Микола Оніщук, колишній міністр юстиції в урядах Юлії Тимошенко і Віктора Януковича Роман Зварич і екс-голова парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Стретович, повідомляє proUA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *