ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко з Качинським запустять нафтогін «Одеса-Броди» наступного року

|

Україна та Польща планують запустити нафтогін «Одеса – Броди» в аверсному режимі в середині 2008 року. Про це заявили президенти України та Польщі Віктор Ющенко і Лєх Качинський у Южному на Одещині після відвідання морського нафтового терміналу «Південний», повідомила «proUA»прес-служба глави держави.

«Початком реалізації цього проекту, в тому розумінні, як ми сьогодні говорили, ябачив би середину 2008 року. Ми маємо всі обставини твердо про це говорити»,– сказав Ющенко.

Зокрема, він додав, що перший етап такого використання нафтопроводу передбачатиме транспортування нафти в аверсному режимі до Бродів, а з цього відправного пункту вона буде перевозитися залізницею.

Президент України також повідомив, що відповідно до плану розвитку цього проекту, в грудні 2007 року відбудеться формування статутного фонду СП «Нова Сарматія», а в квітні буде утверджено ТЕО проекту з тим, щоб вже у травні ця компанія могла вийти на ринок зовнішніх запозичень і звернутися за позиками до ЄБРР.

Зі свого боку Качинський підтвердив зацікавленість Польщі в повній реалізації даного проекту. «Я очікую, що під час Енергетичного саміту в Києві можна буде побачити перший етап роботи нафтопроводу «Одеса – Броди»,– сказав президент Польщі, зазначивши, що підготовчі роботи з реалізації проекту йдуть прискореними темпами.

Водночас Ющенко додав, що цю роботу можна реалізувати протягом 2008–2009 років.«Якби не було політики, то проект «Одеса – Броди» працював би вже не один рік», – додав Ющенко.

Крім цього, Президент України підписав указ про проведення в травні 2008 року в Києві Міжнародного енергетичного саміту, який, на його переконання, стане «завершенням всієї логістики, пов’язаної з реалізацією проекту «Одеса – Броди – Полоцьк – Гданськ».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *