ОСТАННІ НОВИНИ

Для лопатинської спеціалізованої школи-інтернату збудували новий корпус

|

Сьогодні відкрито новий спальний корпус у школі-інтернаті в селі Лопатин Радехівського району. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

У лопатинській школі-інтернаті навчаються діти з вадами розумового розвитку. З 2000 року приміщення спального корпусу школи мало статус аварійного і з кожним роком погіршувалися умови для проживання дітей. Оскільки санепідемстанція поставила питання про закриття цього корпусу, із державного та обласного бюджетів виділили кошти на будівництво нових приміщень. Наразі відкрито лише першу чергу спального корпусу. Остаточно завершити будівництво планують до 2008 року. Загалом, на нові будинки для школи використано 11 мільйонів 600 тисяч гривень.

Лопатинська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат для дітей з вадами розумового розвитку функціонує з 1963 року (понад 40 років). Це єдиний у регіоні такий спеціальний навчальний заклад. Самі будівлі на території навчального закладу збудовано ще на початку XX століття.

У цей час в інтернаті навчаються 124 учні з багатодітних, малозабезпечених, дисфункційних сімей, діти-інваліди, діти-сироти, діти без батьківського піклування. Минулого навчального року навчалося 109 дітей. Проте, у зв`язку із поліпшенням умов, в інтернаті збільшується чисельність учнів, які хочуть там навчатися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *