ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні України з Польщею, Угорщиною і Словаччиною великі черги

|

Державна прикордонна служба заявляє про великі черги на кордоні України з Польщею, Угорщиною і Словаччиною через ретельну перевірку громадян контрольними службами у зв’язку з приєднанням цих країн до Шенгенської угоди. Про це на брифінгу повідомив голова Держприкордонслужби Микола Литвин.

«Ми повинні говорити про ті обмеження (на кордоні з цими країнами) які є, про повільну роботу контрольних служб… про великі черги і простій наших людей і, до речі, громадян цих же країн у чергах, про 100% огляд на кордоні», – сказав Литвин.

Литвин додав, що Держприкордонслужба поінформувала про ситуацію, що склалася на кордоні, Міністерство закордонних справ. «Ми підготували і скерували в Міністерство закордонних справ (інформацію) про пропускні операції на українсько-польському, українсько-угорському і українсько-словацькому кордоні» – сказав Литвин.

Він відзначив, що Польща, Угорщина і Словаччина не сприяють нормальному перетину кордону українськими громадянами. «І, на жаль, вони (країни) не сприяють руху українських громадян, руху транспорту на цих ділянках кордону», – сказав Литвин.

Він додав, що основною причиною виникнення черг на кордоні є проблеми з митним оглядом. «Прикордонних проблем і формальностей практично на кордоні не існує, там більше існують проблеми в митних комплексах, в митній сфері», – сказав Литвин.

Угорщина, Польща, Словаччина фактично є членами Шенгенської угоди, проте процедура їх приєднання має завершитися 21 грудня 2007 року.

Як повідомлялося, Угорщина, Латвія, Литва, Мальта, Польща, Словаччина, Словенія, Чехія й Естонія мають намір почати видачу громадянам України шенгенських віз з грудня 2007 року – січня 2008 року.

Нагадаємо, раніше Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Яцек Ключковський заявив, що його країна докладе всіх зусиль, щоб українські громадяни «не відчули погіршення» після вступу Польщі в Шенгенську зону, передає proUAз посиланням на «Українські новини».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *