ОСТАННІ НОВИНИ

Синод УГКЦ переймався поширенням СНІДУ та екологією

|

28-29 листопада 2007 року у Брюховичах біля Львова відбулася 37 сесія Синоду єпископів Києво-Галицького верховного архієпископства УГКЦ, передає Департамент інформації УГКЦ.

У роботі сесії взяли участь 14 Владик, які діють на території України, отець Дмитро (Григорак), Апостольський адміністратор Бучацької єпархії, та отець Тарас Ловска, протосинкел Мукачівської єпархії, уповноважений заступник преосвященного владики Мілана (Шашіка), Апостольського адміністратора Мукачівського.

Члени синоду заслухали низку повідомлень про поточні справи церковного життя та розглянули такі питання про затвердження тексту Звернення Синоду єпископів Києво-Галицького верховного архієпископства Української греко-католицької церкви з приводу проблем, пов’язаних з поширенням ВІЛ/СНІД в Україніз внесеними поправками та доповненнями. Також єпископи ухвалили рішення створити робочу групу під проводом єпископа Лончини для опрацювання проекту Стратегії УГКЦ у протидії поширенню ВІЛ/СНІДу.


Крім того, учасники синоду обговорили питання про створення на базі Екологічного центру Івано-Франківської єпархії УГКЦ Бюро Києво-Галицького верховного архієпископства УГКЦ з питань екології. Тепер правлячі єпископи мають призначити у єпархіях та екзархатах Києво-Галицького верховного архієпископства УГКЦ відповідальних з питань екології.

Наступний синод заплановано провести у січні 2008 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *