ОСТАННІ НОВИНИ

Яценюк очолив Раду. Інтрига з віце-спікерами зберігається

|

Головою Верховної Ради України обрано тепер уже екс-Міністра закордонних справ Арсенія Яценюка. За підсумками таємного голосування «за» кандидатуру Яценюка проголосувало 227 депутатів-представників новоствореної коаліції БЮТ і НУ-НС. Натомість опозиційні партії – КПУ і Партія регіонів – під час оголошення результатів голосування вийшли із сесійної зали, заявивши, що цих результатів вони не визнають.

На думку членів фракції Партії регіонів, вибори спікера проводились з порушенням регламенту в частині висунення кандидата і обговорення його кандидатури. Відтак, народний депутат від фракції Партії регіонів Юрій Мірошниченко заявив журналістам, що ПР може оскаржити у суді результати виборів голови Верховної Ради. «Я не виключаю, що може бути звернення до суду для того, щоб фактично оскаржити вибори голови Верховної ради», – сказав він.

Натомість після того, як новообраний спікер оголосив про закриття сесійного засідання ВР, лідерка БЮТ Юлія Тимошенко в інтерв’ю журналістам заявила, що сьогоднішнє голосування – випробування демократичної коаліції. Союз довів, що може працювати дієво, приймати рішення і бути єдиною. «Я думаю, що сьогоднішнє голосування, особливо в таких екстремальних умовах, об’єднало наші дві команди більше, ніж всі попередні роки. І мені хочеться вірити, що це єднання триватиме довгі і довгі роки. Сьогодні відкритий шлях для нормальної роботи парламенту», – заявила Юлія Тимошенко.

Вона також відзначила, що вчорашній день – дуже важливий для України, оскільки він знаменує завершення політичної кризи і нестабільності.

В той же час наразі невирішеним залишається питання обрання двох заступників Голови Верховної Ради. Попередньо коаліція при умові пакетного голосування пропонувала посаду першого віце-спікера опозиції, на посаду ж звичайного віце-спікера пропонувалась кандидатура представника БЮТ Миколи Томенка.

Наступне засідання Верховної Ради під головуванням Арсенія Яценюка має відбутися завтра.

Фото – “Українська правда”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *