ОСТАННІ НОВИНИ

Відомчі гуртожитки «отримають» статус житлових будинків

|

Відомчим гуртожиткам нададуть статус багатоквартирних житлових будинків. Рішення про заходи врегулювання прав мешканців гуртожитків на житло затвердили сьогодні на сесії депутати Львівської обласної ради.

Депутати ухвалили рішення про інвентаризацію та паспортизацію гуртожитків. Органи місцевого самоврядування повинні до 30 січня 2008 року підготувати пропозиції щодо впорядкування проживання громадян та змінити статус гуртожитків на багатоквартирні житлові будинки. Також місцеві органи влади мають розробити та затвердити програми, за якими відомче житло перейде у комунальну власність територіальних громад цих населених пунктів.

З метою дотримання норм житлового та господарського законодавства, депутати підтримали рішення про те, що в місті Львові потрібно проводити постійні семінари. До проведення заходів планується залучити відповідних фахівців та керівників органів місцевих органів Львівської області.

Крім того ЛОДА підготувала звернення до Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України з пропозицією вжити заходів, щоб забезпечити захист прав на житло мешканців відомчих гуртожитків. Оскільки у ВР раді вже лежить редакція законопроекту про врегулювання правовідносин у відомчій житловій сфері, ЛОДА запропонувала підтримати зміни та доповнення до чинного законодавства.

За прийняття рішення про заходи врегулювання прав мешканців гуртожитків на житло проголосували 83 депутати облради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *